19:00

Referat: Furulunds IK - AIF Barrikaden

Startelva: Mikael L – Viktor T, Henke, Mattias A, Jonathan T – Alex M – Oskar W, Anders F – Simon, Ahmed, Linus

Avbytare var Shershah som kom in som defensiv mittfältare efter 24 min och spelade i den positionen tills vi gick över till 3-4-3 på slutet då han blev en av de två centrala mittfältarna, Marius och Siseko som spelade sista 11 som mittback resp. höger yttermittfältare och Mikael Krekula som inte spelade alls.

Första halvlek kännetecknades av att spelet böljade mycket fram och tillbaka utan att någotdera laget lyckades bita sig fast på motståndarnas planhalva mer än någon enstaka gång.

Furulund började väl en liten aning bättre, fr.a. hade de ett säkrare passningsspel än vi som slarvade bort ganska många enkla passningar. Efter hand kom vi allt bättre och mot slutet av halvleken var det vi som var det något bättre laget.

Målprotokollet visade sig också överensstämma med denna utveckling. Furulund tog ledningen i den 9:e min på ett lika vackert som otagbart skott från kanske 20 meter av en lite väl ostörd spelare. Bollen gick via en touch i underkanten av ribban rakt in i krysset. Vi kvitterade sedan genom Ahmed i den 34:e min. Målvakten boxade ut en fint slagen frispark av Shershah till Ahmed som ganska långt från målet och ur halvdålig vinkel på Ahmedskt (vilket ord det blev i skrift!:)) vis givetvis drog till direkt och stenhårt och fick se bollen gå i mål trots en försvarares fåfänga försök att rädda den på mållinjen.

Andra halvlek var bara 5 min gammal när Furulund tilldömdes en straff som skytten sedan satte stenhårt stolpe-in nere vid roten. Åsikterna om ifall det borde vara straff eller inte gick inom vårt lag helt isär, allt från att den var helt feldömd till att den var solklar. Själv kan jag inte bedöma det.

Straffmålet skulle sedan visa sig bli det sista i matchen trots att båda lagen nu hade flera riktigt bra chanser att öka på sin målskörd. Efter målet fick matchen nämligen en helt annan karaktär. Nu lyckades vi ganska ofta etablera ett spel en bra bit in på deras planhalva med mycket folk med i anfall. Länge slutade de dock med rätt dåliga inlägg. Det var väl egentligen bara ett som ledde till någon farlighet. Däremot hade vi ett par andra lägen där det var dåligt av den aktuella spelaren att inte göra mål. Ahmed hade också ett hårt och skruvat skott från halvlångt håll som såg ut att gå in vid bortre stolproten men där målvakten gjorde en kanonräddning och boxade den till hörna.

Att vi flyttade upp laget allt mer ledde å andra sidan till att de fick jättefina kontringschanser. De två bästa var dels när en kille efter lite tama insatser från vår sida lyckades få loss bollen från tre (!) av våra spelare och avancera ostört mot mål men avslutade strax utanför, dels ett skott i stolpens insida där även returen borde kunnat resultera.

Totalt sett en mycket jämn match där oavgjort hade varit det mest rättvisa.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 5-8 Avslut på mål: 9-7 Avslut utanför: 4-4